Amalias Hem – lifestylea Korppoossa

Putiikki kauniissa maisemassa täynnä kaikkea kaunista – ja kauniita ajatuksia. Se on ensimmäinen ajatus, kun astuu sisään keltaisessa puutalossa sijaitsevaan lifestyleliikkeeseen Korppoon keskustassa. Ihana pullan tuoksu toivottaa meidät tervetulleeksi Amalias Hemiin. Sen kanssa samassa talossa toimii Dag15 eli kahvila ja Bed & Breakfast. Mikä ihana ajatus kömpiä huoneesta suoraan ostoksille!

Amalias Hem on ihana tarina siitä, miten yritystä voi kasvattaa ja kehittää askel kerrallaan. Se on tietysti myös tarina rakkaudesta sisustukseen ja vaatteisiin. Mutta ennen kaikkea se on tarina mahdollisuudesta onnistua, vaikka ei olisikaan vilkkaimpien asiakasvirtojen keskellä. Kunhan uskaltaa kokeilla ja ottaa rohkeita askelia. Ja kunhan uskoo onnistumiseen.

 

Muutaman viikon päästä Amalias Hem täyttää jo 10 vuotta. Putiikin omistaja Terhi on aina ollut kiinnostunut sisustustuotteista ja vaatteista. Aikoinaan viettäessään ystävänsä kanssa erityisiä Turku- ja Helsinki-päiviä hän mietti, että haluaisi itselleen lifestyleliikkeen. Juuri sellaisen, joita kaupungeissa näki. Aluksi Terhi myi torilla omia ompeluksiaan ja sisustustuotteita. Siitä toiminta laajeni osa-aikaiseksi putiikiksi, jonka aukioloajat määräytyivät hänen päätyönsä mukaan. Saatuaan lopulta vakuutettua itsensä ja muut laskelmien avulla, että liike voisi kannattaa, hän päätti siirtyä päätoimiseksi yrittäjäksi.

Sittemmin Amalias Hem on ottanut monta isoa, rohkeaa askelta. Niiden kaikkien tavoitteena on ollut turvata tulevaisuus. Nykyisissä tiloissaan se on toiminut vuodesta 2012. Kolme vuotta sitten vaatteet ja kengät tulivat valikoimaan tositarkoituksella. Verkkokauppa avattiin vuosi sitten. Korppoolaisten lisäksi myös loma-asujat ja turistit ovat löytäneet liikkeen ja sen upean valikoiman. Ja tietysti ihanan, ammattitaitoisen ja palvelevan Terhin.

”Täällä periferiassa meillä on tapana olla todella innoissamme siitä, mitä teemme ja haluamme todella panostaa siihen,” miettii Terhi kysyessämme kasvun mahdollistajista.

 

Putiikki on jaettu kahteen osaan. Sisustustuotteet ovat valloittaneet suurimman huoneen ja sen viereiset myös. Niissä molemmissa on niin paljon kaikkea ihanaa, ettei oikein tiedä, mihin katsoa ja koskea. ”Ei tällaisia sisustusliikkeitä ole Helsingissä,” Maarit huokailee samalla, kun silmät hakevat aina vain uusia voimalauseita esineistä. ”Ei niin,” komppaa Merja. Rakastumme molemmat mukeihin, jotka saamme muistoksi vierailustamme. Naapurikunnassa, Kustavissa, toimivan keramiikkapajan tuotteita molemmat.

Toisella puolen taloa avautuu pukeutumisen maailma. Amalias Hemin valikoima on ihana kokoelma rentoa, mutta jujullista käyttömuotia aikuisille naisille. Laatua ja käytännöllisyyttä. Paljon Mos Moshin farkkuja ja puseroita, Rosemunden toppeja, Stockholms klänningsfabrikenin mekkoja. Ajlaikia, Capri Collectionia… Värejä, kukkia, pieniä yksityiskohtia, jänniä – jopa dramaattisia – koruja. Klassista merimiestyyliä. Kenkiä, laukkuja ja huiveja.

Paratiisi erilaisten asukokonaisuuksien luomiseen.

  

  

Merja asettelee Capri Collectionin ensi syksyn malliston rekille ja johdattaa Terhin sen maailmaan. Maarit keräilee sovituskoppiin suosikkeja. Ensin tutusti ja turvallisesti mekkoja. Sitten rekeistä löytyy yksi jumpsuit. hauskat housut, farkkuhame. Yhdet kukalliset housutkin, farkkujen kaltaiset, haluavat huomiota. Kesä tuntuu yhtäkkiä olevan ihan nurkan takana. Koukut – joita sovituskopissa on monta – loppuvat kesken. Vähän väliä Maarit keskeyttää Merjan ja Terhin keskittymisen esitellessään löytämiään asukokonaisuuksia. ”Tällaisissa paikoissa olisi upeaa olla stailisti,” hän miettii samalla, kun asettelee päähänsä olkihattua. Juuri sellaista, josta viime kesänä vain haaveili.

”Olen jotenkin aina miettinyt, että tämä on erityisesti farkkuliike. Mutta nyt näen myös nuo upeat mekot, mitä täällä on, ” ihastelee Merja katsellessaan meneillään olevaa valikoimaesittelyä. Trunk show. Sellaiseksi maailmalla näitä yksityismuotinäytöksiä kutsuttaisiin. 😀

 

”Tällaisissa paikoissa en voi olla ajattelematta, että Helsingin ulkopuolelta löytyy usein niin upeita shoppailumahdollisuuksia,” huokaisee Maarit pää pyörällä sovittamisesta. ”Voi kun ihmiset löytäisivät nämä. Tällaisten putiikkien valikoimat ovat niin ainutlaatuisia…”


Postaus on tehty yhteistyössä Amalias Hemin kanssa, mutta meidän omasta aloitteesta ja ihastuksemme innoittamana.

Lisätietoja: Amalias Hem, Korppoo, Korppoontie 2,  reilu kilometri vierasvenesatamasta.
Verkkokauppa löytyy täältä.

6 ajatusta postaukseen “Amalias Hem – lifestylea Korppoossa

 1. Iso kiitos teille Merja ja Maarit!!! Teksti lämmittää todella paljon puotitädin sydäntä…ja kuvat on niin kauniita <3 Kiitos myös huippuhyvästä blogista, innolla odotan mitä seuraavaksi keksitte 🙂
  Terkuin Terhi-Amalia

  1. Kiitos Terhi! Ja totta tekstimme joka sana <3 Upeaa naisenergiaa, sitä tällainen yhteistyö on parhaimmillaan! Nähdään taas 🙂
   Terkuin Maarit & Merja

 2. Kiitos.
  Olipa ihana postaus.
  Samalla sain kesäretken mietintään,tuonne me menemme!
  Teidän blogia on mukava lukea.
  Lisää!
  Yst
  Marjat

  1. Kiitos Marjaterttu, ihana kuulla! Korppoo ja Amalias Hem on ihan loistava kesäretkikohde – ja miksei muulloinkin. Yritämme kertoa tällaisista putiikeista aina kun niitä matkanvarrelle sattuu. t. Maarit ja Merja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *