Mustan trikoomekon tarina

Maarit kirjoittaa:

Mustalla trikoomekolla on erityinen rooli omassa vaatekaapissani. Se nimittäin korvaa farkut. Niinä päivinä, kun ei muka ole mitään mitä laittaa päälle. Ja silloin, kun haluan pukeutua mukavasti. Kun on tärkeää, että vaatteessa voi helposti liikkua: kyykistellä, kontata ja reippaasti kävellä. Kun vaatteen täytyy saada rypistyä ja likaantua. Mutta myös, kun haluan näyttää edustavalta.

Musta trikoomekko on turvavaatteeni ja niitä löytyy kaapistani monta. Jokainen hieman eri käyttöön tarkoitettu. Uusin niitä myös tasaisin väliajoin. Joka sesonki ostan ainakin yhden uuden – ja samaa tahtia heitän jo kuluneita pois. Mekkoni ovat niin kovalla käytöllä, että niistä ei juuri kierrätettäväksi ole.

Muutama vuosi sitten tarjontaa mekoissa oli paljon. Nyt kun housut ovat jälleen nousseet mallistojen ykköstuotteeksi, sopivaa mekkoa saattaa joutua etsimään. Siksi olen päättänyt, että aina kun löydän hyvän, ostan.

Kauan sitten pelkäsin trikoovaatteita. Että ne tuovat esiin jokaisen muhkuran. Sitten kokeilin Nougat Londonin (joita ei valitettavasti enää saa Suomesta) mekkoja ja tiesin löytäneeni itselleni perusvaatteen. Mustasta trikoomekosta tuli minulle erityisesti työvaate. Siihen aikaan työskentelin usein muotinäytösten takahuoneessa. Niissä meno oli kova. Sai juosta ja kyykistellä, usein jopa kontata lattialla. Milloin vain täytyi olla valmis hyppäämään kulisseihin mahdollisimman huomaamattomasti (siksi musta). Ja kun näytös oli ohi, heti takahuoneesta ulos astuessa tuli olla edustuskelpoinen asiakkaiden edessä. Kaikki tämä omalle tyylilleni uskollisesti pukeutuneena. Musta trikoomekko täytti kaikki nämä kriteerit.

Sittemmin valmismekoissa käytettävien trikoiden ja neuloksien laatu on parantunut huimasti!

 

Tarvitsen trikoomekon alle muokkaavan alusmekon. Sellaisen, joka kevyesti puristaa ja  ottaa vaatteen irti iholta. Olen alushameeseen niin tottunut, etten osaa olla ilmankaan. Se tuottaa minulle turvallisen olon. Joskus tyyliluennolla asiasta puhuessani eräs kuulija pohti, että se tuottanee minulle oksitoniinia. Niin kuin halaus tuottaa.

Edustavimmissa mustissa mekoissa täytyy olla imartelevia laskoksia vatsan päällä tai kellotettu helma. Muuten ne eivät tule valituiksi. Lisäksi kaapistani löytyy sellaisia, jotka toimivat myös tunikana. Niitä mielelläni käytän, kun olen somistamassa tai roudaamassa. Matkustusvaatteena musta trikoomekko on ehdoton: se ei purista eikä kiristä. Useimmat mekoistani hengittävät hyvin, ne eivät rypisty laukkussakaan ja kestävät hieman tahriintumistakin. Jos vaikka matkalaukku katoaa, päällä on kuitenkin jo riittävän siisti ja tyylikäs asu mihin tahansa tapaamiseen.

Mikä parasta, mustan trikoomekon tyyli muuttuu vain kenkää vaihtamalla. Nykyisin työkeikoilla viihdyn tennareissa, mielellään vähän erikoisemmissa sellaisissa. Mutta kun asuun vaihtaa nilkkurit tai korkkarit, on taas valmis johonkin ihan muuhun…

Todellinen pese ja pidä -vaate!


Tähän postaukseen on kerätty esimerkkejä tunikanakin toimivista mustista mekkoista, jotka etenkin toimivat työmekkoina: laadultaan, malliltaan ja ulkonäöltään kriteerit täyttäviä…

Mekkotunikat ja asut ylhäältä alas omasta kaapista:

Capri Collection | Mustat tennarit – André
Ritva Falla for Topper | Mustat tennarit – André
Ilse Jacobsen | legginssit – Pieces | Kultaiset tennarit- Cravo&Canala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *