Tavoitteita asettamassa

Tämä aika, vuoden alku, on tavoitteiden asettelun ja elämänmuutoksen aikaa. Vai kuinka moni teistä ei tehnyt minkäänlaisia lupauksia, lausunut ääneen pientäkään toivetta muutoksesta, hiljaa mielessään haaveillut toimivansa jatkossa toisin tai ihan vain ajatellut, että ”uusi vuosi, uuden alku”? Jep. Niin mekin.

Koska meillä kahdella on toisinaan taipumus innostua jopa liikaa, saattoi käydä niin, että tämä blogi laitettiin ensin pystyyn ennen kuin sille asettettiin tavoitteita. Tosin, emme me olisi tätä edes aloittaneet, jos meillä ei olisi ollut puheen tasolla samansuuntaiset aatokset tulevasta. Jotta unelmat, toiveet ja mututuntumat muuttuvat tavoitteiksi, ne kannattaa kirjata ylös. Silloin ne toimivat johtotähtenä. Paaluna, johon jokaista valintaa ja päätöstä jatkossa punnitaan: vievätkö ne meitä kohti tavoitteita?

 

Maarit on kaiken muun lisäksi myös ratkaisukeskeinen coach, joten päätimme käyttää tavoitteiden asettelussa ratkaisukeskeisiä menetelmiä, erityisesti asteikko-kysymyksistä hänen omaan käyttöönsä hioutunutta portaikkoa. Portaat siksi, että ne jo muodollaan viestittävät siitä, että olemme kulkemassa jotain kohti. Metodi on yksinkertainen ja sitä voi käyttää coachatessa itseään pienempiin tai isompiin muutoksiin. Maarit on käyttänyt sitä myös yrityksensä liiketoimintasuunnitelman laatimiseen, erilaisiin projektisuunnitelmiin sekä coachatessaan muita yrityksiä ja yksityishenkilöitä muutokseen. Me käytimme sitä blogin tavoitteiden selkiyttämiseen.


PORTAIKON KÄYTTÖ TAVOITTEIDEN ASETTELUSSA

Ensin piirrämme paperille portaat ja niille 10 askelmaa. 0-taso ei ole lähtötaso vaan jokin, jossa vallitsee kaaos. 10 on puolestaan se hetki, kun tavoite on läsnä ja saavutettu.

Aloitamme määrittelemällä kympin eli tavoitteemme. Tätä mietimme kahdella tavalla:

  • mistä tiedämme, että tavoite on saavutettu (numerot)
  • millaista elämämme sitten on (kuvausta tunteista, tapahtumista ja muista merkeistä elämässämme, että muutos on tapahtunut)

Kaikenlaiset, myös laajat ja epämääräiset, tavoitteet ovat hyviä. Mutta jotta niiden saavuttamista on helpompi seurata, ne kannattaa laatia mahdollisimman selkeiksi.

Hyvin määritetty tavoite on:

  • konkreettinen ja mitattavissa
  • nykyisestä tilanteesta katsoen saavutettavissa oleva – emme siis ole tavoittelemassa pilviä taivaalta, vaikka tavoitteet kannattaakin heti asettaa riittävän kauas
  • mielekäs, merkityksellinen ja kiinnostava
  • sopivan haastava
  • saavuttaminen tuo merkittävää positiivista muutosta elämään

Kun tavoite on määritelty – ja siihen kannattaa käyttää aikaa – mietitään, millä askelmalla tuossa portaikossa ollaan juuri nyt. Tuskin elämämme on ihan kaaosta (0), jos kuitenkin kykenemme muutoksen pohdiskeluun. Eli todennäköisesti majailemme jossain 1-9 välillä. Merkitsemme itsemme portaikkoon ja mietimme, mitä on jo tapahtunut, että olemme päässeet portaalle x. Listaamme jälleen jo tapahtuneet muutokset tai jo olemassa olevat asiat, jotka osoittavat meille, että tavoitteemme on saavutettavissa.

Kukin tavoite on yksilöllinen. Se mikä yhdelle näyttää isolta muutokselta voi toiselle olla ihan pieni juttu ja toisin päin. Tärkeää kuitenkin on, että emme lähde yrittämään isoja harppauksia, koska voi olla, että silloin uuvumme jo alkumatkalla. Ottamalla pieniä askeleita ja etenemällä porras kerrallaan, koemme onnistumisen tunteita moneen kertaan. Nuo pienemmät askeleet myös ovat usein heti toteutettavissa. Ne luovat tunnetta, että hallitsemme muutosta.

Seuraava vaihe analyysissa onkin miettiä, mistä tietäisin, että olen noussut yhden portaan ylöspäin portaikossa: mitä silloin on tapahtunut? Jälleen yritämme olla mahdollisimman konkreettisia. Lopuksi on usein helppo kirjata yksi teko, jonka voi tehdä vaikka heti ja joka jo aloittaa matkan kohti tavoitetta.

Joillekin on tyypillistä täydentää tämän jälkeen portaikko eli määrittää jokainen askel. Toiset kokevat armollisemmaksi määrittää vain seuraava porras ja he palaavat asteikkoon, kun se on saavutettu, määrittääkseen seuraavan. Me päätimme asettaa muutamia välietappipäiviä blogimme suhteen, jolloin tarkistamme, missä menemme. Arvioimme molemmat, että olemme tällä hetkellä askelmalla nro 4. Nuo välietapit määrittyivät askelmille 6 ja 8.

Aseteltaessa tiimin kesken tavoitteita on hyvin todennäköistä, että näkemykset sekä itse tavoitteista että välietapeista vaihtelevat. Tärkeää on, että jokainen saa sanoa omat ajatuksensa ja arvionsa, ja vasta sen jälkeen etsitään yhteinen tavoitetila. Meillekin paljastui toisistamme tämän keskustelun myötä paljon uutta. Siinä missä Merja pohtii tavoitteita hyvän yrittäjän tavoin numeroin, Maaritille vaikuttavuus ihmisten elämään on sitäkin tärkempää. Keskusteltaessa tulimme luoneeksi myös pelisääntöjä niiden hetkien varalle, jos kaikki ei menekään niin kuin olemme toivoneet. Innostuksen puuskassa niistä asioista puhuminen on maan pinnalle palauttavaa ja tylsää. Mutta kun keskustelu on käyty, ollaan taas vankemmalla pohjalla rakentamassa yhteistyötä.

Millaisia tavoitteita sinä ole asettanut tälle vuodelle?

2 ajatusta postaukseen “Tavoitteita asettamassa

  1. Itse yritän juurikin asettaa näitä tavoitteita tulevalle vuodelle.YAT koulutus menossa. Porrasidea on kiva. Taidan kokeilla sitä. Innostun aina kaikesta, mutta pitkäjänteisyyttä tavoiietsiin pääsyyn tarvisisin lisää. Selkeää maalia, suht lähellä, voisi olla helpompi tavoitella – 1 porras kerralla. Huomenna piiretään portaita 🙂

    1. Hyvä Jonna, tavoitteita kohti vaan 🙂 Tiedän itse niin tuon innostumisen tunteen, itsekin olen aikamoinen innostuja. Toki sitkeän harjoittelun myötä alan päästä siihen tilanteeseen, että osaan jo arvioida myös oman jaksamisen ja en enää innostu ihan kaikesta 😉 Mutta se on ehdottomasti hyvä ominaisuus, pidä siitä kiinni! Ja tämä Maaritin ratkaisukeskeinen malli on ihan paras, kannattaa tosiaan kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *