Di Donna – boutique Kalliossa

(Kaupallinen yhteistyö)

Astumme sisään valoisaan, lämminhenkiseen, kotoisan kauniiseen liikkeeseen. Merja ja boutiquen pitäjä Anne ovat jo entuudestaan tuttuja: he ovat tehneet yhteistyötä koko sen ajan, kun Anne on ollut Di Donnan omistaja. Maaritille liike on uusi, mutta hän on ehtinyt jo vakoilla nettisivuilta sen brändivalikoimaa ja on innoissaan. ”Minusta tulee tuon liikkeen uusi kanta-asiakas”, hän tekstasi Merjalle jo etukäteen. Eikä ensivaikutelma liikkeestä muuta tuota ajatusta. Anne pahoittelee kovin, että kevään parhaimmat erät eivät ole ehtineet vielä saapua, ne tulevat ihan pian maaliskuussa. Mutta niinhän se on: helmikuussa vasta siirrytään seuraavaan kauteen. Liikkeessä on kuitenkin kaikkea ihanaa. Samalla kun Anne ja Merja vaihtavat kuulumisia, Maarit on jo uppoutunut vaatteiden maailmaan eikä taida enää oikein kuulla eikä nähdä hetkeen muuta.

 

Di Donna on pieni, kauniin kerrostalon kivijalassa sijaitseva boutique Kalliossa, erityisen hyvien kulkuyhteyksien päässä. Metron Toiselle linjalle vievä sisääntulo on vain kivenheiton päässä – hyvälle heittäjälle. Tilassa on ollut vaateliike kauan, ainakin kolmattakymmenettä vuotta. Anne on ollut sen yrittäjä-omistaja ja myyjä viimeiset viisi vuotta. ”Vähitellen mallisto on muotoutunut tämän liikkeen asiakaskunnan näköiseksi. On mennyt aikaa, että alkaa tuntea asiakaskunnan tyylin ja koot”, Anne kertoo.

Meidän ei tarvitse kauaa olla liikkeessä, kun käy jo ilmi, että asiakkaat hakevat liikkeestä erityisesti yksilöllistä tyyliä. Useimmat heistä ovat vierailleet Di Donnassa jo aiemmin ja he käyvät usein tarkistamassa, mitä uutta on tullut. ”Olen niin tylsistynyt noihin muihin vaatekauppoihin, kun niissä kaikissa on ihan samat valikoimat. Täällä on aina jotain erilaista”, mainitsee erityisesti housuja liikkeeseen katsomaan tullut asiakas. Se on myös ollut Annen tavoite: tarjota jotain erilaista. Hän tekeekin itse kaikki sisäänostot ja Suomessa tarjolla olevien mallistojen lisäksi vierailee usein Italiassa, jossa hän valitsee liikkeeseen yksilöllistä muotia, vaatteita ja laukkuja, asiakaskunnalleen omalla hyvällä ja varmalla tyylisilmällään.

Di Donna on vaateliike aikuisen naisen makuun. Se tarjoaa hinta-laatu-suhteeltaan hienon valikoiman vaatteita, laukkuja, koruja ja asusteita – jopa kenkiä – niin bisnestyyliin kuin vähän rennompaankin makuun, juhlaa unohtamatta. Brändien joukosta löytyy hyvin monenlaisia: Oui, Mos Mosh, Prêt, Maria Bellentani, Capri Collection, Margit Brandt, MAC, Tramontana ja monia muita. Vaatteita sisäänostaessaan Anne on selvästi miettinyt jo valmiiksi asukokonaisuuksia. Niin helppo niitä on valikoimasta luoda, vaikka meitä on kaksi täysin eri tyylin edustajaa. Housut ovat aikuiselle naiselle imartelevia, hameiden ja mekkojen helmat myös. Jakkujen ja neuletakkien alle löytyy tarvittavat topit ja päälle tyylin viimeistelevät korut. Ja ne laukut… <3 Anne haluaa selvästi tarjota asiakkailleen helppoja, mutta tyylikkäitä ja jujullisia vaihtoehtoja, jotka sopisivat hyvin monen eri alaosan tai yläosan kanssa. Ja hän mielellään auttaa kokonaisuuksien luonnissa. Asiakas saa siis tyylikonsultaatiota samaan hintaan!

Di Donnassa toteutuu yksi suuri lapsuuden haave, Annen haave. Aiemmin hän kävi itse tässä liikkeessä asiakkaana. Kun n. 5 vuotta sitten avautui mahdollisuus sen ostamiseen ja kun aviomieskin näytti idealle vihreää valoa, hän päätti tehdä hypyn tuntemattomaan. Taakse jäi eläkeikään asti varma työ virkamiehenä ja koko sitä varten rakennettu ura. Muutokseen kannusti ajatus siitä, että hän halusi vielä tehdä jotain ihan muuta työelämässään ennen kuin laskeutuminen eläkeikään alkaisi. Hän on aina rakastanut vaatteita ja kaikkea kaunista, ja on pienestä pitäen piirtänyt vaatteita ja muotikuvia, haaveillut omasta liikkeestä. Pakokauhu siitä, millaisen elämänmuutoksen oli tehnyt ja miten tulisi pärjäämään, iski Annen mukaan vasta jälkikäteen. Hän otti vetovastuun Di Donnasta kesken pahimman laman – ja tämän laman aikana erityisesti vaatekauppiaat ovat saaneet olla varpaillaan. Siitä on kuitenkin selvitty.

”Olin aiemmin ihmissuhdetyössä ja ajattelin, että tässä työssä on myös kyse ihmisten kohtaamisesta”, Anne pohtii stailauksiemme lomassa. Tuo ajatus näkyy hänen tavassaan palvella ja kohdata asiakkaitaan. ”Eniten tässä mietityttää yksinyrittäjyys ja kuinka yksin on. Asiakkaista saa voimaa”, hän lisää, kun puheemme kääntyy yrittäjyyteen. Yksinyrittäjät elävät verkostosta ja mahdollisuudesta purkaa välillä tuntojaan toiselle samassa tilanteessa olevalle. Tänään meillä taisi vahvistua jälleen muutaman yksinyrittäjän välinen verkosto.

Ovi käy Di Donnassa tiuhaan tahtiin. Ihastelemme, miten värikkäästi pukeutuvia asiakkaita liikkeessä käy. Hyvin monella on jokin pieni tarina kerrottavanaan. Joko vaatteesta, joka hänellä on päällään (”Löysin tämän vuoristokylästä kauppareissulla vitosella”) tai Di Donnasta. Annen sisko Auli on tullut liikkeeseen myös auttamaan. Odotettavissa nimittäin on, että kevään uutuuksia putkahtaa liikkeeseen kesken parhaan myynnin. Ja niin käykin. Lisäkäsiparit ovat tarpeen. Me sekoitamme vielä päivää sovittelemalla paljon vaatteita. Olimme etukäteen ajatelleet, että luomme ja kuvaamme liikkeessä kolme asukokonaisuutta: itse valitsemamme, toinen toisillemme valitsemamme sekä Annen meille valitsemat. (Kahdesta ensimmäisestä kuulette myöhemmin ;). ) Mutta eihän se ihan siihen jäänyt: Maarit olisi löytänyt Merjalle useammankin asukokonaisuuden ja itselleen kanssa – ja toisin päin. Molemmat lähdimme viikonlopun viettoon innostuneena uusi vaatekerta mukanamme.

Di Donnan asiakkaita:

”Jos jossain asuu pukeutumisen ilo, niin tuolla”, miettii Maarit kotimatkalla. Ihanaa, kun vielä on putiikkeja, joihin mennessä tuntee itsensä tervetulleeksi ja josta lähtiessä on jälleen helpompi rakastaa myös omaa peilikuvaansa.


Kuvissa olevat Maaritin ja Merjan vaatteet ovat Di Donnan valikoimista, Annen valitsemat. Kengät omat. Merjan vaatteet lähtivät omakustanteisesti hänen vaatekaappiinsa.
Myös Annen ja Aulin vaatteet ja asusteet Di Donnan valikoimista.
Di Donnan asiakkaiden vaatteet ovat heidän omiaan. Asiakkaan keltainen laukku Di Donnasta. 


Di Donna | Toinen linja 13 | 00530 Helsinki | www.didonna.fi |  Ti-pe 11-18, la 10-14, su-ma suljettu | Tilaamalla uutiskirjeen nettisivuilta saat aina tietoa uusien mallistojen saapumisesta

6 ajatusta postaukseen “Di Donna – boutique Kalliossa

 1. Olipa kiva juttu! Pukeutumisen iloa parhaimmillaan. Itsekin menossa viikolla Di Donnaan farkkuostoksille.

  1. Kiitos Hanna! Sitten kun seuraavan kerran farkkuja kaipailen, tuonne suuntaan minäkin. Hyvä valikoima ja ihana palvelu.<3 Hyviä shoppailuja! t. Maarit

 2. Kiitos Merja ja Maarit! Oli ilo tutustua teihin aurinkoiset leidit, Di Donnassa tuona päivänä. Lähtönne jälkeenkin hommia riitti ihan kiitettävästi. Laukut tulivat puretuiksi ja uudet vaatteet höyrytetyiksi. Tuskin maltan odottaa näkeväni Italian kenkätilausta, joten ensi viikolla jälleen Di Donnan osoitteeseen. Hyvää kevättä Merja ja Maarit.

  1. Hei Auli, oli ilo tutustua myös sinuun <3 Ehkäpä vielä törmäämme, ihanaa kevättä! Terkuin Maarit & Merja

 3. DI Donnassabon mukava käydä. Tunnelmallinen liike ja ihan on Annen oloinen, vaatevalikoima ja sisustuksen suhteen

  1. Hei Arja,

   olemme täysin samaa mieltä, niin ihana putiikki ja Anne on todella omistautunut työlleen 🙂 Kiitos Arja kommentistasi!

   Kivaa uutta viikkoa!

   Terkuin Maarit & Merja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *