Stailailua Di Donnassa

(Kaupallinen yhteistyö:)

Perjantaina stailasimme itseämme ja toisiamme Helsingin Kalliossa sijaitsevassa lämminhenkisessä boutiquessa, Di Donnassa. Liikkeessä on paljon molempien tyyleihin sopivia ja myös niitä haastavia vaatteita. Asukokonaisuuksien luonti on helppoa, koska liikkeen valikoimaa koottaessa on selvästi jo otettu huomioon, että niitä asiakkaat juuri kaipaavat: kokonaisuuksia.

Etukäteen ajatuksenamme oli muodostaa kolme asukokonaisuutta:

 • Valita itse itsellemme
 • Valita toinen toisillemme
 • Pyytää liikkeen omistajaa Annea valitsemaan meille asut

Liikkeen valikoima inspiroi meitä kuitenkin paljon muuhunkin. Tuntui, että ne parhaimmat palat löytyivät vasta, kun maltoimme hieman odottaa ja tutustua valikoimaan rauhassa. Vietimme lopulta lähes kolme tuntia stailaillen, vaatteita valiten ja elämästä sekä yrittäjyydestä Annen kanssa jutellen.

ITSE ITSELLEMME

Itsellemme vaatteita valittaessa Merjalla oli selkeät sävelet: Mos Moshin mukavan korkealle nousevat, ihanilla taskujen yksityiskohdilla varustetut farkut ja saman merkin off-shoulder-pusero. Värit ja tyyli ovat ihan Merjaa. Hänellä ei tainnut edes mennä kovin kauaa vaatteiden valintaan. Puseron hän oli jopa ennalta nähnyt kuvista. Kun tietää, millainen on oma tyyli, tietää myös mikä itselle sopii. (Pusero myös lähti Merjan mukaan blogiyhteistyöstä saatuna.)

Maarit löysi nopeasti hieman a-linjaisen (ellei jopa o) mustan hameen (hänellä on hamekausi meneillään). Yläosan etsinnässä menikin sitten vähän enemmän aikaa, koska moni jakku ja neuletakki olivat hameen linjaan liian pitkiä. Lopulta hän päätyi itselleen hyvin ominaiseen kokonaisuuteen: alla mustaa, päällä jokin muu väri. Prêtin baby pink -neuletakki olisi hyvin voinut olla Maaritin omasta kaapista. Milookin mustan topin pitsireunan olette nähneet monessa yhteydessä. Niitä on myynnissä myös Di Donnassa. Rintakoru oli uusi juttu, mutta sellaisesta Maarit oli haaveillut jo jonkin aikaa

 

Koko stailaussession lopuksi Maarit valitsi vielä yhden mekon itselleen rekeistä. Sellaisen, jota hän oli koko ajan katsonut. Piu Piun jerseymekko ihanilla kukilla ja väreillä istui kuin käsine. Tällä kertaa se stailattiin yhdessä vähän juhlavammaksi. Mekko pääsi lopulta myös Maaritin vaatekaappiin lahjana itse itselleen. Niin omalta se tuntui.

TOINEN TOISILLEMME

Seuraavaksi valitsimme toisillemme vaatteet. Merja pyysi jotain, joka sopisi hieman juhlavampaan illanviettoon gourmet-ravintolassa. Hän myös halusi näyttää aikuiselta farkkutyylin sijaan. Maarit pääsi hommiin, koska liikkeen alkukartoituksessa hän oli ajatellut valitsevansa Merjalle enemmän hygge-lounge-tyyliä kuin juhla-asua. Victoria Beckhamin tyyli mielessään hän lopulta valitsi Merjalle More & More:n jumpsuitin, jossa on ’silkkinen’ yläosa ja paperipussihousuja mallaava alaosa – kuin ne olisivat olleet erilliset tuotteet. Näyttävät korut ja kainaloon sujautettu nudenvärinen isohko käsilaukku viimeistelivät trendityylin. Merja totesi, että jumpsuitit ovat aina olleet hänelle vaikeita notkoselän takia, mutta hän on halunnut niitä kokeilla. Tämä istui hyvin ja jumpsuitin hankinta jäi todella mietityttämään – niin kaunis asu oli <3

Myöhemmin Maarit pyysi Merjaa pukemaan vielä toisen asun, ihan vain nähdäkseen miltä se näyttäisi . Hienostunut, ohut, samppanjanvärinen (siis beige) neulepaita frillalla sopisi hyvin bisnestilanteisiin varsinkin yksinkertaiseen suoraan housuun yhdistettynä – miksei farkkuunkin. Koruilla ja laukulla voisi sitten hieman jo leikitellä. Todella mukava asukokonaisuus päällä, tämä olisi täydellinen työasu.

Merja halusi Maaritille väriä – ja housut jalkaan, mikä ei tullut mitenkään yllätyksenä. Hänen ensin Maaritille valitsemat leveälahkeiset kangascaprit (joista ei ole edes kuvaa) eivät mahtuneet, koska sopivaa kokoa ei ollut enää saatavilla. Harmi, sillä niitä Maarit itsekin oli salaa katsellut. Ne korvattiin Mos Moshin erityisen stretchaavalla perusfarkulla, jotka istuvat lähes jokaiselle vartalolle.  Punainen jakku oli päällä ihanan joustava ja mukava – ja juuri sopivan pituinen. Maarit tahtoisi kevättyyliinsä jakun – koska ne ovat nyt niin in – ja tämä voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta ehkä kuitenkin toisen värisenä? 😀 Alle valikoitui valkoinen neulepaita. Puna-sini-valkoinen yhdistelmä on klassikko, jota Maarit ei kuitenkaan itse ehkä koskaan valitsisi rekistä. Farkut olivat ihanan väriset ja malliset, joten ne hyvin todennäköisesti ovat vielä kevään aikana hänen. Sitten jos ja kun on farkkujen aika. Merjan mielestä niiden pitäisikin olla: ”Noi sun sääret näyttää ihan kilometrin pituisilta farkuissa. Jos mulla ois tollaiset sääret, mä en käyttäis muita.” 

ANNEN MEILLE VALITSEMAT

Lopuksi liikkeen omistaja, Anne, valitsi meille vielä asut. Hän oli katsonut tiiviisti aiempaa stailaamistamme ja otti nopeasti puheistamme vinkkiä, että millaisia pukeutujia olemme. Näistä näette kuvia edellisessä postauksessamme eli täältä. Merjalle valikoitui valkoinen ihana pitsipusero, off-shoulder sekin ja sen kanssa supermukavat, erityisen istuvat tummansiniset housut, joissa oli glitteristä tehty raita kuin smokkihousuissa. Sekä puseron että housut Merja osti itselleen, niin kivat ne olivat! Maaritilla Anne halusi nähdä itse maahantuomansa italialaisen merkin harmaan mekon kukkabrodeerauksilla. Se istui hyvin. Erityisesti Maarit tykästyi rentoihin taskuihin ja mekon muotoon. Se jäi ehdottomasti harkintaan. Ihanan tuntuinen päällä, kuten kaikki Di Donnassa sovittamamme vaatteet. <3 Punainen laukku asuun valittiin Maaritin kynsien värien mukaan ja siitä taisi tulla kaikista tänään mallailemistamme laukuista Maaritin suosikki… 😉


BONUS:

Tämä ihana myssy tuntui Maaritista niin omalta ja se on blogiyhteistyöstä kiitoksena hänellä nyt kotonakin. Joskus sitä voi kuvitella olevansa Pariisissa myös kun on ihan vain Helsingissä.


Postauksen kaikki asut on poimittu ja stailattu Di Donnan valikoimista ja kuvattu sen liikkeessä.

7 ajatusta postaukseen “Stailailua Di Donnassa

 1. Onpas ihania tyylejä ja kauniita vaatteita!
  Erityisesti kiinnitin huomioni tuohon Merjan yllä näkyvään beigeen frillaneuleeseen? Onpas ihana! Minkähän merkkinen se mahtaa olla ja löytyisiköhän tuota muussa värissä? On ihan minun näköiseni vaate, mutta beige väri ei valitettavasi itselleni sovi.
  Aurinkoista kevättä ja kiitos teille kivasta blogista, jonka löysin ihan hiljattain! 🙂

  1. Hei ja tervetuloa lukemaan blogiamme, kiva että tykkäät 🙂 Neuletta voi kysyä Di Donnasta, putiikin nettisivut löytyvät täältä http://www.didonna.fi – voi kysäistä neuletta Annelta vaikka meilillä.

   Ihania aurinkoisia talvipäiviä!

   Terkuin Maarit & Merja

 2. Tykkään juuri tämän tyyppisistä artikkeleista runsaine kuvineen. Kiva kun bloggaatte!
  Terveisin uusi lukijanne Lea????

  1. Hei Lea, kiitos kivasta palautteesta ja tervetuloa lukemaan blogiamme! Teemme jatkossakin tämän kaltaisia postauksia.

   Aurinkoista uutta viikkoa!

   Terkuin Maarit & Merja

 3. Hei! Olisi kiva jos vaatteista olisi hinnat niin tietäisi ovatko omaan budjettiin sopivia.

  1. Heippa Marika,

   Di Donnasta löytyy todella monen eri hintaluokan vaatteita, uskomme että kaikille löytyy sieltä jotakin kivaa 🙂 Hintatietoja voi myös kysyä Di Donnasta, putiikin nettisivut löytyvät täältä http://www.didonna.fi – voit kysäistä kiinnostavaa vaatetta Annelta vaikka meilillä. Tai sitten käväistä putiikissa, Anne on todella ihastuttavat persoona 🙂

   Aurinkoa talvipäiviisi!

   Terkuin Maarit & Merja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *