Sauso – käsine, joka istuu kuin hanska

(Kaupallinen yhteistyö)

Joskus kohtaa tarinoita, jotka tekevät niin suuren vaikutuksen, että ne jäävät mietityttämään moneksi päiväksi. Niin taisi meillä molemmilla käydä vierailtuamme Sauson liikkeessä Helsingissä. Sauson tarinasta voi lukea lisää täältä. Yksin tarina ei kuitenkaan tehnyt vaikutusta vaan myös ne kaikki upeat tuotteet, liikkeen värikkyys – se tunne, kun vetää täydellisesti istuvat käsineet käteensä…

Olemme hyvin erilaisia käsineiden käyttäjiä. Maarit haluaisi aina kulkea mitä erikoisemmat käsineet käsissään. Erityisesti hän on mieltynyt pitkiin, lähes kyynärpäähän ulottuviin käsineisiin ja toisaalta varrettomiin, perinteisten ajohanskojen kaltaisiin, jotka jättävät viettelevästi kapeat ranteet näkyviin. Ne molemmat sopivat täydellisesti 3/4-hihallisten takkien kanssa, joita hän rakastaa ja jotka ovat Suomen säähän usein ’hieman’ epäkäytännöllisiä.

Merja puolestaan on arkaillut laadukkaiden nahkakäsineiden hankkimista, koska on ajatellut hukkaavansa ne. Mutta kun on kerran vetänyt täydellisesti istuvat ja niin pehmeät nahkakäsineet käteensä, on mennyttä – paluuta entiseen ei ole. Ja kun vielä on kuullut upean yritystarinan näiden käsineiden taustalla, ei voi ajatellakaan käyttävänsä enää muita kuin juuri tällaisia käteen täydellisen ihanasti istuvia nahkakäsineitä.

  

Sauson liikkeessä saimme hyviä vinkkejä siitä, mitä kannattaa huomioida täydellistä nahkakäsinettä valittaessa. Nämä käsineet ovat hyvin pitkäikäisiä. Siksi sovitus kannattaa ottaa yhtä tosissaan kuin vaikkapa farkun sovittaminen. Emme niissäkään kelpuuta sinne päin istuvia. Oikean kokoinen käsine on:

  • napakka, alkuun jopa tiukka
  • ei jätä yhtään löysää kämmenen kohdilla
  • sormet ovat riittävän pitkät, mutta eivät kuitenkaan liian
  • vuori on ajateltu käyttötarkoituksen mukaan

Hetken sovittaessamme huomaamme, että malleissa on pieniä eroja, vaikka käsineiden koot periaatteessa ovat aina samat. Nappanahasta valmistetut ovat napakimpia (vaikka nekin uskomattoman pehmeitä), poron ja villisiannahasta tehdyt tuntuvat huomattavasti ohuemmilta ja pehmeämmiltä. Samassa suhteessa käsineet tulevat myös muokkautumaan oman käden mukaiseksi käytössä.

Maarit ihastuu heti kaikkiin trendikkäisiiin metallinhohtoisiin käsineisiin ja toisaalta juuri niihin pitkiin, lähes kyynärpäähän ulottuviin. Eivätkä erilaiset pinkit tai fuksian väriset jätä häntä rauhaan. Nuden beigetkin olisivat aina niin tyylikkäät, klassikot. Kotiin Maarit kuitenkin lähtee ihanat fuksian väriset, poronnahasta valmistetut ja silkillä vuorratut, lähes varrettomat käsineet mukanaan. Ne tulevat olemaan täydelliset alkavan kevään vielä viileisiin keleihin ja sopivat hyvin vaikkapa vaaleanpunaisen takin kanssa. Toisaalta ne yhdet mustat, joissa on pinkit tereet, jäivät kummittelemaan mieleen…

Merjaan tekee suurimman vaikutuksen rukkaset, joiden ranteissa on värjättyä luonnonsupikarvaa. Toisaalta, koska auton ratissa tulee istuttua työn luonteesta johtuen enemmän kuin vähemmän, täydellisesti istuvat käsiin muotoutuvat nahkakäsineet olisivat ihanat. Lopulta Merjan mukaan valikoituvat villisian nahasta valmistetut ihanat siniset vuorittomat käsineet. Vielä kotimatkallakin hän huokailee onnesta, niin iloiseksi hän tuli täydellisesti istuvista käsineistään. Ja nämä eivät varmasti häviä!

 

”Nahka venyy aina leveyssuunnassa. Siksi käsineitä kannattaisi aina pois ottaessa venyttää hieman pituussuunnassa. Silloin ne kestävät vielä pidempään.”

”Entäs näiden hoito, jos ne kerran ovat niin pitkäikäiset?”
”Ei niitä tarvitse hoitaa, nahan oma rasva hoitaa itse itseään. Villisian ja poron nahkaa voi tahran ilmaantuessa varovasti käsin pestä käyttäen marseille- tai oliivisaippuaa. Nahalle on ominaista hylkiä luonnostaan hieman kosteutta ja likaa.”

Jälleen on sellainen olo, kuin olisi karkkikaupassa. Mitäs kaikkia käsineitä sitä valitsisikaan?

 


Postaus on tehty kaupallisena yhteistyönä Sauson kanssa.
Sauson liike Helsingissä: Eerikinkatu 1. Lisätietoja: www.sauso.com

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *