Olet kaunis

”Olen tänään niin inspiroitunut minun vaatteista, että voidaanko ottaa kuvia?”, Merja laittaa tekstarin (jossain asioissa olemme perinteisiä) jo heti aamupäivästä tietämättä, että Maarit hengailee n. 80 metrin päässä. Ulkona on hieno talvinen aurinko. Valo tulvii jokaisesta ikkunasta. Paikassa, jossa olemme, niitä riittää. ”Joo tottakai. Mä teen vaan tän yhden jutun, niin mennään sitten,” Maarit vastaa.

”Voisitko sä ottaa kuvan niin, ettei mun kaksoisleuka näy. Ja ehkä mun tukasta, jos toi kampaus on minkäänlainen (ei enää ole, kiitos pipon). Mun on jotenkin vaikea katsoa itseäni nyt kuvista, niin ehkä ei oteta ees kokokuvaa,” Maarit tuskailee kun kuvia otetaan. Ensimmäinen erä menee pieleen kun jo oranssiksi värjäytynyt aurinko paistaa väärästä suunnasta. Pakkanen puree, välillä on juostava sisälle lämmittelemään.

”Joo mä tiedän ton tunteen, Meillä kaikilla on noita tuntemuksia joskus. Sitä katsoo itseään niin eri tavoin. Mä vaan kiinnitin huomiota ton sun asun hienoon leikkaukseen, ” Merja lohduttaa.

Itsensä katsominen armollisin, hyväksyvin silmin ja itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on. Eikä vain hyväksyminen vaan rakastaminen. Jokaisen kurvin, mutkan ja rypyn. Elämisen jälkiä kaikki. Siinä on oppituntia meille jokaiselle, joka päiväksi. Myös meille, jotka teemme ulkonäköasioiden kanssa töitä.

Valokuvaaminen on siihen hieno väline. Jos itsensä kanssa ei – syystä tai toisesta – ole hyvä olla, on omia kuvia vaikea katsoa. Vähitellen sitä välttelee niin kameraa kuin peiliäkin. Koska oma mieli poimii kuvasta vain ne asiat, joita ei halua nähdä. Mutta se voi olla terapeuttista. Katsoa itseä ulkopuolisin silmin, niin kuin kuvan ottanut on sinut nähnyt. Pysähtyä kuviin, joista ensin sanoo ei. Hyväksyä niitä vähitellen. Nauraa omille mahdottomille asennoille ja ilmeille. Muistaa ne ajatukset, joita ajatteli, kun kuva otettiin. Sillä, jotta hankalana päivänä saa kuvaan hymyn, täytyy kuvaushetkellä ajatella vain kaikkein ihanampia ajatuksia.

Energiataso ja päivän fiilis saa meidät valitsemaan myös hyvin erilaiset asut. Merjalla oli vauhti päällä ja se oli inspiroinut häntä jo aamulla pohtimaan ihanaa asukokonaisuuttaan. Etsimään päälle jotain jännää ja kivaa. Maarit puolestaan oli tukeutunut toiseen turvavaatteistaan sen mustan trikoomekon lisäksi: mustaan jumpsuitiin.

Maarit: ”Wau, ne kuvat ovat tosi hienot, hyvä sä”.
Merja: ”Eikö ookkin, hyvä kuvauspaikka, tosi hyvä valo. Poista sieltä valikosta sitten vain ne, joita et halua julkaista.”
Maarit: ”Joo toki.” Eikä poista yhtään

Voi kun muistaisimme sanoa ystävällemme usein, että olet kaunis, olet upea – sinä riität, juuri tuollaisena kuin olet. Ja voi kun muistaisimme sanoa niin itsellemme. Joka päivä.

 


Merjan asu omasta kaapista:

Pitkä Bomber – Capri Collection | Tunika – Capri Collection | Farkut – Capri Collection | Nilkkurit – Capri Collection | Korut – Coal by Carlsson | Huivi – Mimmi&Mike

Maaritin asu omasta kaapista:

Jumpsuit – Wallis | Tennarit – Cravo&Canala | Korvikset – Coal by Carlsson

2 ajatusta postaukseen “Olet kaunis

  1. Ompas hyväntuulinen ja mielenkiintoinen postaus, todellakin ???? mukava lukea ihania ja hyvin kirjoitettua tekstiä ????

    1. Kiitos kivasta & positiivisesta kommentista 🙂 Maarit on todella taitava kynänkäyttäjä, suurin osa teksteistä on hänen käsialaansa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle! Terkuin Merja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *