Fashion Is…

Työskentely muodin alalla tuo tiettyjä etuoikeuksia, vaikka leffoista ja lehtien sivuilta tuttu glamour siitä onkin kaukana. Yksi niistä on, että pääsee tutustumaan hyvissä ajoin – jopa 9 kk aiemmin – kauppoihin saapuviin mallistoihin. Siten tämän lopputalven tai alkukevään, kuinka tahtookaan ajatella, hankinnat voi jo valmiiksi miettiä sopivaksi tulevan, siis ensi vuoden, talvikauden väreihin ja malleihin. Miten fiksua ostamista!

Me luemme lehdistä New Yorkin, Lontoon, Pariisin ja Milanon muotiviikoista. Kuulemme, että niissä on esitelty tulevan kauden muoti. Näemme makupaloja tai ainakin kuvia kansainvälisistä julkkiksista istumassa eturiveissä. Lähellä alaa työskenteleville ja muodin harrastajille ovat varmasti myös Kööpenhaminan Ciff ja Tukholman muotiviikot tutut. Suomessa ei vastaavaa samassa laajuudessa ole, vielä, mutta muutamia ammattilaisille suunnattuja tapahtumia on. Niissä uudet, sisäänostajien valittavaksi tulevat mallistot esitellään. Fashion Centerin kahdesti vuodessa, tammikuussa ja elokuussa, järjestettävä Fashion is…-muotitapahtuma on yksi näistä.

Me molemmat saimme viime viikonloppuna olla mukana tuossa tapahtumassa työn merkeissä. Merja oli myymässä edustamaansa mallistoa, Capri Collectionia, jonka S/S2018 -mallistosta näitte jo aiemmin makupaloja. Maarit oli mukana toteuttamassa muotinäytöstä, joka tarjosi tapahtumaan osallistuneille sisäänostajille ja kauppiaille katsauksen Fashion Centerin showroomien uuteen tarjontaan.

Vilskettä ja vilinää riitti meillä molemmilla. Muotinäytökset ovat aina hyvin hektisiä. Tällaiset näytökset varsinkin, joissa koko asu vaihtuu ja yleensä vain n. minuutissa ihan toiseksi. Takahuoneessa sukkahousut lentävät ja kengät tuntuvat katoavan, korujen lukot tai vetoketjut eivät avaudu. Mutta kaaoksesta huolimatta ne onnistuvat tarjoamaan katsojilleen paljon elämyksiä, ideoita ja ajatuksia asukokonaisuuksien luomisesta ja trendeistä. Siksi niiden toteuttaminen on erityisen palkitsevaa.

Merjan edustaman Capri Collectionin ensi syksyn mallisto ei kalpene sen jo näkemänne tämän kevään malliston rinnalla. Se näkyi paikoin jopa ruuhkana showroomilla. Siinä samalla kun ihmetellään uutta mallistoa, on ihanaa jutella mukavien, tuttujen sisäänostajien kanssa ja tutustua uusiin. Miettiä heidän asiakkailleen jo valmiita asukokonaisuuksia koruja, huiveja ja laukkuja unohtamatta, jotka myös kuuluvat Merjan edustukseen.

Entäs se ensi syksy? 😉 Muodissa ajatellaan aina teemoja ja niistä syntyviä fiiliksiä. Usvan harmaa on eri asia kuin kaupungin betonilähiön harmaa, vaikka kaupoissa se näkyy aina vain harmaana.  Ensi syksynä on kolme pääteemaa (Lähde: Modin 1/2018): Joie de Vivre (leikkisyys, värikkyys, peli ja huumori), Stone Cold (futuristinen, läpinäkyvä, sähkö, valo – harmaa), ja Royal Garden (kukkia ja kultaa – mystinen, romanttinen ja hienostunut). Viimeksi mainittu on ihan Maaritin suosikki: taitaa jo toteuttaa sitä pukeutumisessaan. 😉 Joie de Vivre näyttäytyy kirkkaina, vahvoina väreinä, sporttilookkeina ja vähän hassuinakin materiaali- /asuyhdistelminä. Stone Cold on kylmiä, harmaita sävyjä, jakkupukuja, kapeita hameita, koviakin linjoja… Jokaiselle jotakin, mutta jos ei muuta niin värejä, sävyjä ja luovuuden mahdollisuuksia riittää, ihanaa!


Maarit pelmahtaa 4 päivää ennen Fashion is… tapahtumaa Merjan showroomille: ”Haluan tehdä lauantaiksi itselleni hameen. Tahdon näyttää muodikkaalta illalla, vaikken aio jäädä juhlimaan. Ostin eilen itselleni yhden kankaan, mutta se ei ole sellainen kuin olin ajatellut. Unohdin, että Suomessa pitää ensin käydä katsomassa kankaat ja sitten vasta suunnitella, mitä tekee. No mut mä ostin yhden kankaan.
(Merja repeää ensimmäisen kerran…)
Maaritin monologi jatkuu: ”Se on sellainen nuden värinen, mutta siitä tulee kyllä leveänä hameena ihan hieno. Mutta jäin miettii, kun siellä oli myös musta pitsi, jossa oli valkoisia brodeerauksia, että olisiko se sitten kuitenkin ollut parempi. Puhuttelevampi. Ja mä pahaa pelkään, että meen vielä sen ostamaan.”
Merja: ”No miltä sä haluat näyttää lauantaina?”
Maarit: ”Stunning, fabulous.”
Merja: ”Ei mustaa, mutta toi nude kuulostaa myös hyvin tyttömäiseltä… Sun pitää nyt päättää, että ootko sä stunning vai tyttömäinen.”
(Maarit lähtee hymähtäen pois, Merja jää nauramaan…)

Se on se sama hame, josta kuulitte jo aiemmin. Onko se nyt niin tyttömäinen? Ainakin se on supermuodikas: leveä, puolikello helma, nuden sävy ja Royal Gardenissakin nähtyjä kukkia. Ja kyllä – Merjakin oli lopulta sitä mieltä, että ei ollut tyttömäinen vaan tyylikäs! Yksi tapahtumaan osallistunut olisi halunnut jopa ostaa sen Maaritin päältä… 😉


Kiitos: Yhteisestä kuvastamme Jan Viljanen, muotinäytöksestä Suski Vilkkula, Maaritin kampauksesta Liisa/Salon Virho

Muotinäytöksen asut ylhäältä alas, vasemmalta oikealle: a la Louko | Masai | Fashiontukku | Lasessor ja Josh V | Masai | Deha | Prêt.

Merjan asu omasta kaapista (joka piti vaihtaa iltaa varten toiseksi, mutta myyntikiireesä jäi vaihtamatta): paitajakku – Capri Collection | pusero – Capri Collection | farkut – Capri Collection | korut – Coal by Carlsson | huivi – Mimmi&Mike

Maaritin asu omasta kaapista: trikoopaita – Morgan | hame – oma atelje | tennarit – Cravo&Canala | sukkahousut – H&M | korvikset – Coal by Carlsson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *