Ihana Albert ja pikkukoiran opetukset

Merja kirjoittaa:

Vuosi sitten perheeseemme tuli viides perheenjäsen: hurmaava & iloinen Bichon Havanese Albert, joka on opettanut minulle paljon uusia asioita. Pohdimme koiran hankintaa pitkään. Etenkin mieheni oli sitä vastaan, koska hän on allerginen. Konsultoituamme lääkäriä uskaltaduimme kuitenkin tekemään päätöksen koiran ottamisesta. Päivääkään emme ole katuneet! Mieheni & Albert ovat nykyään parhaita kavereita ja hän sanoikin äskettäin, ettei hän olisi uskonut, että koirasta on näin paljon iloa <3 No, minähän sen jo tiesinkin, siksi Albert on meillä! 😉

Albert on opettanut minulle paljon. Seuraavassa perheemme pikkumiehen parhaat opetukset:

Uusi aamu

Herää innolla uuteen aamuun! Suukottele moneen kertaan kaikki perheenjäsenet ja ole tohkeissasi siitä, mikä kaikkea tänään voikaan tapahtua. Uusi aamu on aina uusi mahdollisuus.

Paljon suukkoja

Suukkoja, suukkoja, paljon suukkoja – koskaan ei voi suukotella liikaa! Aamun lisäksi suukottele kaikkina mahdollisina vuorokauden aikoina ja mahdollisimman paljon. Eniten niitä jaetaan omille perheenjäsenille, mutta myös hyvät ystävät saavat suukoista osansa.

Ruoka-aika

Odota aina innolla ruoka-aikaa! Riennä ruoan luokse viipymättä ja tutki lautanen joka kerta yhtä suurella mielenkiinnolla. Ikinä ei voi tietää, mitä herkkuja lautaselle on kätketty ja kannattaakin suhtautua ennakkoluulottomasti tarjolla olevaan ruokaan.

Lahjojen saaminen

Silppua ja revi lahjapaperit! Lahjoissa parasta on paketin avaaminen – tai siis repiminen. Avaa paketti aina pieteetillä repien ja silppua paperi mahdollisimman pieneksi. Lahjakin on ihan kiva, mutta suurin ilo on se hetki, kun paketin saa avata.

Uudet ystävät

Ole kaikkien kaveri! Jokainen vastaantulija on potentiaalinen ystävä. Koskaan ei voi tietää, minkä mutkan takana uusi ystävä odottaa, joten suhtaudu jokaisen vastaantulijaan välittömästi ja ystävällisesti. Tervehdi kaikkia yhtä sydämellisesti.

Chillaus

Chillaa – miten enemmän sen parempi! Jokainen mahdollinen vapaahetki kannattaa käyttää chillailuun. Makoilu on erittäin rentouttavaa, joten sitä kannattaa harrastaa usein ja riittävästi päivän mittaan.

Oma reviiri

Vahdi & puolusta! Oma koti on oma reviiri ja vahdi sitä tarkasti. Älä päästä tuntemattomia reviirillesi ja anna kuulua korkealta ja kovaa, mitä mieltä olet tunkeilijoista.

Perheenjäsenen kotiinpaluu

Tervehdi iloisesti! Toivota jokainen kotiinpalaava perheenjäsen aina yhtä suurella innolla tervetulleeksi kotiin, onhan hän ollut poissa silmistäsi – joskus vain hetken, joskun pidemmän aikaa, mutta poissa kuitenkin. Tässäkin kohtaa annetaan taas paljon suukkoja.

Nukkuminen

Nuku pitkään, jos vaan voit! Viikonloppuina kannattaa nukkua pitkään, kuitenkin sellaista sopivan keveää koiranunta. Jos kuulet, että joku perheenjäsen on heräämässä, ryntää heti paikalle. Ja taas annetaan paljon suukkoja.

Rakas, ihana Albert <3 Kiitos, että olemme saaneet juuri sinut elämäämme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *